Кефірні млинці
enjoy
19.03.2015

Приготування
Кефір 500 мл 
Молоко (не менше 3, 5% жирності) 500 мл 
Яйця 3 штуки 
Борошно пшеничне 400 грам 
Цукор 2 ч. ложки з гіркою 
Сіль 1 ч. ложка без гірки 
Сода 1 ч. ложка з гіркою 
Оцет столовий 5% приблизно 2 ст. ложки 
Вершкове масло для змащування млинців 

Масло рослинне для змащення сковороди 
Половинка цибульки, як "інструмент для змащення"

Яйця опустити в чашку, залити гарячою водою (але не окропом) і залишити їх нагріватися. 
Вилити в каструльку кефір, додати сіль і цукор, поставити гріти на плиту на маленький нагрів. У процесі підігрівання постійно пробувати рукою температуру. Суміш потрібно довести до приємної руці теплоти. Не перегріти! Розбити теплі яйця в каструлю з кефіром, збити міксером з гвинтоподібними лопастями для тіста. Всипати все борошно і ретельно вимісити тісто міксером. Тісто має бути гладеньким, без грудок. 

Молоко нагріти до кипіння. На столову ложку насипати зазначену вище кількість соди. Тримаючи ложку над каструлею, загасити соду спочатку оцтом, потім вилити на те, що залишилася в ложці невелику частину киплячого молока.

Прибрати порожню ложку і вилити кипляче молоко в тісто. 

Знову добре вимісити міксером. 
Сковороду з невеликим діаметром (15-16 см) добре нагріти. 

Половинкою цибульки змастити сковороду, ще раз нагріти, змастити. Прибрати нагрів до середнього. Вилити ополоником тісто на сковорідку, пекти з одного боку до тих пір, поки майже не пропечуться всі тріснувші пухирці. 
Обережно перевернути млинець лопаткою і тут вже пильнувати! Друга сторона печеться дуже швидко. На один млинець витрачається один великий ополоник тіста. 
Зняти млинець лопаткою на тарілку і змастити хорошим шматочком вершкового масла. 
Скласти всі випечені і просочені маслом млинці стопкою на тарілку. 


Подавати млинці можна і з солодощами, і з ікрою. Однаково смачно! 
До них ідеально підходять: мед, кленовий сироп, напівсолодкі конфітюри або варення (наприклад, з дикорослої брусниці, журавлини). 
У ці млинці начинку не загортають.

close
Додати свій рецепт