Картопляні Ньоккі
enjoy
16.02.2015

Ньокки - це італійські галушки на борошняної основі, які можуть готуватися з додаванням картоплі, сиру, шпинату, гарбуза і багатьох інших продуктів.

Складові:
- 1 кг картоплі розваристої, відвареної в мундирі, гарячої
- 280г борошна
- 1 велике яйце
- сіль за смаком
- вершкове масло для подачі

Приготування
Картоплю протираємо через сито. Даємо охолонути. Кладемо гіркою на столі, присипаному борошном, сиплемо 200г борошна і 1 ч.л. солі, в центрі робимо поглиблення і вбиваємо яйце. Замішуємо однорідне тісто, підсипаючи потроху залишки муки. Тісто повинне вийти м'яким, але не надто крутим і пластичним.

Ділимо тісто на 8 рівних частин. З кожної катаємо ковбаску завдовжки близько 50-60 см і товщиною близько 1,5 см. Кожну ковбаску нарізаємо на шматочки довжиною 1,5-2 см.

Беремо кожен шматочок у руку і акуратно прокатуємо по зубчику вилки, так, щоб на галушки залишилися сліди-смужки. Перекладаємо ньокки на обробну дошку або піднос в один шар.

У великій каструлі доводимо до кипіння підсолену воду. Кладемо в воду ньокки і варимо на середньому вогні до спливання, близько 2 хвилин.

close
Додати свій рецепт