Капусняк з грибами
enjoy
17.02.2015

Складові:
на 800г квашеної капусти:
- 5 сушених грибів
- 3-4 ст. ложки вершкового масла
- 2 цибулини
- по 1/2 кореня моркви й петрушки
- 1 ст. ложку томату-пюре
- 4 ст. ложки сметани
- 600г картоплі
- 2 л. води
- сіль, перець за смаком
- лавровий лист і зелень

Приготування
Квашену капусту промивають і тушкують до готовності, додаючи воду, вершкове масло й цукор. Сушені білі гриби промивають, варять до готовності, знову промивають і нарізують соломкою. В киплячий грибний бульйон кладуть обчищену нарізану картоплю й варять його до напівготовності, потім додають нарізану соломкою, пасеровану па вершковому маслі моркву, петрушку, ріпчасту цибулю з томатом-пюре й варять 7—10 хв.

Після цього кладуть тушковану капусту, нарізані гриби, заправляють сіллю, цукром, лавровим листом, перцем і дають прокипіти.

Подаючи на стіл, у тарілку з капусняком кладуть сметану й дрібно нарізану зелень кропу, петрушки.

close
Додати свій рецепт