Яєшня-глазунка з хлібом (татарська кухня)
rutamyata
10.04.2018

2 яйця, 50-60 г хліба, 20-30г ріпчастої цибулі,15-20 г масла (олії), сіль, перець.
Пшеничний або житній хліб нарізати дрібними кубиками і підсмажити у маслі чи олії. За бажанням можна додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю та пересмажити в маслі (олії). Затим випустити яйця, посолити, поперчити, довести до готовності і в гарячому вигляді подати до столу.

Цього разу готувала цю яєшню без цибулі, на вершковому маслі, з житнім хлібом, щедро приправивши її меленим червоним перцем чілі (через що у результаті вона вийшла досить гостренькою!). Втім, раніше готувала її і з пшеничним хлібом, смажачи на соняшниковій олії та приправляючи меленим чорним перцем. Та у будь-якому випадку мені здалася вона дуже смаковитою. Тож обирайте варіанти на ваш смак та смакуйте із задоволенням! :)

Наразі поки що моє практично-цільове знайомство з татарською кухнею обмежується виключно цим нехитрим рецептиком. Втім, у майбутньому сподіваюся розширити цей діапазон. А поки ж усім шанувальникам цієї національної кухні пропоную приготувати цю простеньку, проте дуже смачну та запашну яєшеньку, яка, як на мене, чудово підійде у якості основної страви на сніданок.

close
Додати свій рецепт