Італійський суп з перловкою і квасолею
enjoy
17.09.2014

Складові:
- квасоля сушена (біла) – 250 г
- лук – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- перлова крупа – 125 г
- селера з зеленню – 3 стебла
- сирокопчений бекон – 200 г
- олія оливкова – 3 ст. л.
- чебрець – 1 ч. л.
- лавровий лист – 3 шт.
- сіль – за смаком
- перець мелений – за смаком

Приготування
Для того, щоб квасоля швидше зварилася, можна замочити на ніч у воді. Перед безпосередньою варінням квасолі злити з неї воду, промийте під проточною водою  і залийте 2 л холодної  водою. Поставте квасолю на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну з води, додайте в каструлю бекон (цілим шматком, не ріжте). Додайте в каструлю лавровий лист, прикрийте кришкою і варіть протягом 30-40 хвилин.

Промийте під проточною водою перлову крупу і дайте воді стекти.

Приготуємо овочі під час варіння квасолі. Моркву і цибулю почистіть, наріжте кубиками середніх розмірів. Селера промийте під проточною водою, наріжте стебла з зеленню шматочками середніх розмірів. Розігрійте в сковороді оливкову олію, потушкуйте цибулю протягом декількох хвилин, після чого додайте на сковороду моркву і селеру. Тушкуйте овочі ще кілька хвилин, потім додати перловку і обсмажуйте протягом 3 хвилин, безперервно помішуючи.

До готової квасолі в каструлю додайте овочі з крупою, обсмажені на сковороді.  Доведіть суп до кипіння, додайте сіль і перець за смаком. Далі варіть суп на маленькому вогні протягом 20 хвилин. Наприкінці варіння дістаньте бекон з супу і наріжте його тонкими скибочками. Помістіть його назад в суп і додайте чебрець.

Готовий суп розлийте по тарілках і подавайте до столу гарячим, прикрасивши зверху гілочкою зелені.

close
Додати свій рецепт