Грецький салат
enjoy
07.02.2015

Складові:
- 3 середні помідори
- 2 середні огірки
- 250г фети
- 1 солодкий болгарський перець
- 1 банка оливок (близько 300 мл)
- червона цибуля або цибуля-шалот
- оливкова олія, сіль
- чорний перець
- орегано

Приготування
Огірки очистіть від шкірки. Помідори і огірки в класичному варіанті ріжуться доволі крупними шматками, в нашому випадку ми їх наріжемо крупними кубиками. Фету теж нарізаємо крупними кубиками, солодкий перець - скибочками, а цибулю - тонкими півкільцями. Кількість цибулі визначайте за своїми власними смаковими уподобаннями.

Тепер щодо змішування. Дуже добре, якщо цей салат не перемішувати, а викладати порційно на блюдо, тоді всі продукти збережуть свій гарний і свіжий вигляд, а помідори не випустять зайвого соку. Але, зрештою, можна і змішати всі інгредієнти (помідори, огірки, болгарський перець, оливки і цибулю) в мисці - тільки акуратно і легенько.

Тепер приготуємо заправку до салату. Для цього змішуємо оливкову олію (5-8 ст.л.), сіль, мелений чорний перець і орегано. Цією сумішшю поливаємо наш грецький салатик і готово. 

close
Додати свій рецепт