Гострий салат з кабачків
enjoy
09.02.2015

Складові:
- молоді кабачки 4 кг
- часник 3 головки
- морква (за бажанням) 4 штуки
- сіль (без йоду) 1 ст. ложка
- приправа для корейської моркви (суха) 1 упаковка
- оцет столовий (9%) 1 стакан
- рослинне масло 2 склянки
- цукровий пісок 1 ст. ложка

Приготування
Правильне приготування гострого салату з кабачків на зиму Для початку потрібно промити кабачки (за бажанням можете зняти шкірку). Потім нарізаємо кабачки тонкими пластинами або середнім кубиком. Моркву потрібно очистити, промити і після натерти на тертці для корейської моркви. Підготовлені інгредієнти перекладаємо в глибокий посуд. Тепер приготуємо маринад або ж розсіл для салату. Для цього в невелику чашку видавлюємо через чеснокодавку очищений часник, додаємо сіль, цукор, приправу для корейської моркви, рослинне масло, вливаємо оцет столовий, все ретельно перемішуємо. Потім отриманим маринадом заливаємо підготовлені овочі, ретельно перемішуємо все за допомогою дерев’яної ложки. Використовуйте для маринування емальований посуд, щоб віна не окислилась. Залишаємо кабачки маринуватися на 4 години. Поки кабачки маринуються підготуйте банки і кришки, в які будете укладати салат, найкраще їх простерилізувати. Потім розкладаємо промариновані кабачки в підготовлені банки і ставимо в каструлю з водою (до «плічок» банки) для стерилізації, стерилізуємо 30 хвилин. Закочуємо салат відразу після того, як буде закінчено стерилізація. Зберігаємо салат в прохолодному місці.

close
Додати свій рецепт