Гороховий суп
enjoy
14.02.2015

Складові:
- горох колотий 250г
- яловичина на кістці 700г
- картопля 250г
- сіль харчова 1 ч.л.
- корейка копчена 200г
- свинячі реберця копчені 300г
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- морква 100г
- перець солодкий помаранчевий 1 шт.
- грудинка копчена 200г
- хліб пшеничний 300г
- оливкова олія 50 мл
- часник часточки 4 шт.
- петрушка 20г

Приготування
Замочити горох у воді на пару годин, а краще на ніч. 

Поки замочується горох, приготуємо бульйон. М'ясо покласти в каструлю з водою, дати закипіти, 2 хвилини варити. Приготувати окремо окріп 3 -3,5 літра.

Потім дістати м'ясо, злити воду, помити каструлю, влити в чисту каструлю приготований окріп, покласти туди м'ясо, довести до кипіння і зробити повільний вогонь. Додати очищену цибулину і моркву, і варити приблизно 2:00 ( залежить від якості м'яса) до готовності. Воду можна підливати, але в підсумку маємо отримати 2,5 л чистого бульйону.

По готовності бульйону, вийняти цибулю і моркву і кинути в нього горох і варити 40-60 хвилин. Почистити і нарізати кубиками картоплю, кинути в бульйон. Варити 15 хвилин. Нарізати кубиками корейку, розділити реберця і додати все в суп. Посолити за смаком. Нарізати цибулю, моркву, солодкий перець.

Нарізати грудинку довгими смужками, обсмажити на порожній сковороді. Далі в обсмажену грудинку додати порізані цибулю, моркву, перець і пасерувати на повільному вогні пару хвилин. Пассировку додати в суп , проварити ще 10 хвилин. Все, суп готовий, переходимо до приготування сухариків.

Порізати хліб кубиками 1х1 см. Налити в сковороду масла, ароматизувати його часником ( видавити часник). Закинути хліб, злегка обсмажити і викласти на деко, запікати в духовці 10-15 хвилин. Подавати до супу сухарики, дрібно нарізану петрушку.

close
Додати свій рецепт