Голубці з картоплею
enjoy
27.04.2015

Складові:
- 1.2 кг картоплі
- 3 цибулини
- 1 середня капуста
- 50г смальцю
- 100г вершкового масла
- сіль
- перець
- чебрець
- 2 ст.л. манки
- 100г сиру для соусу
- 0.5 ск. води
- 50г вершкового масла
- 1 ст.л муки
- мускатний горіх
- сіль

Приготування
Капусту, попередньо вирізавши серцевину, залити окропом та накрити покришкою. Знати м'які листки. При потребі можна підварити. Зрізати тверді прожилки.

Картоплю почистити і потерти на дрібній терці разом з однією цибулею. Дві цибулини посмажити за смальці та 50г вершкового масла трошки присоливши, щоб цибуля залишалася м'якою. Додати до тертої картоплі підсмажену цибулю, манку, сир. Посолити і поперчити.

Викласти картоплю на сковорідку і злегка потушити, щоб загусла. Викласти на листок капусти близько 1 ст.л. картоплі і загорнути в голубець. Голубці викласти в пласку посудину для випікання, на дно поклавши пару листків капусти.

На сковорідці розігріти 50 г вершкового масла, додати пів склянки води, чебрець, посолити і залити голубці. Поставити їх на вогонь, щоб покипіли хвилин 10-15 після чого випікати в духовці близько 40 хвилин з накритою покришкою. 

Приготувати соус.
Розігріти вершкове масло, додати муку злегка зарум'янити. Додати воду, сіль, мускатний горіх і залити цим соусом голубці. Поставити ще на 15-20 хвилин в духовку.

close
Додати свій рецепт