Торт Генеральский
Аріна
Аріна
29.12.2017

Муки пшеничне вищого ґатунку (для тесту) 500 г
Вершкове масло (для тесту) 300 г
Вода (для тесту) 200 г
Молоко 2.5% -ної жирності. (Для крему) 1 л
Цукор (для крему) 150 г
Крохмаль (для крему) 100 г
Вершкове масло (для крему) 200 г
Банка згущеного молока (для крему) 1 шт
Чорнослив (для начинки) 100-150 г

Масло прибрати в холод на 20-30 хвилин. Натерти на терці.
Борошно просіяти. Додати масло в борошно і перемішувати руками, до тих пір, поки маса не буде схожа на крихту.
Додати по трохи води і замісити тісто. Дати трохи відпочити.
Розділити на 6 частин і прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.
Кожна кулька розділити ще на 2 частини. Кожну частину розкачати по круглій формі або по квадрату якщо випікаєте на деку. Тісто добре розкочується на столі присипаному борошном.
Випікати в розігрітій до 200 градусів С духовці до рум'яного кольору, приблизно 3-5 хвилин. Сильно великі бульбашки на тесті краще проткнути ножем і піч далі. Скласти коржі гіркою і прибрати остигати.
Для крему в холодному молоці розвести крохмаль і цукор. Поставити на вогонь і уварюють на середньому вогні до загусання.
Перекласти в миску і остудити. Додати згущене молоко і перемішати.
Потроху додавати шматочки вершкового масла і збивати міксером.
Чорнослив розмочити в окропі і дрібно нарізати.
На блюдо укласти корж і промазати кремом, укласти другий корж-крем і зверху посипати чорносливом.
Шар чорносливу прокладати через 2 коржа.
З двох самим зажарених коржів зробити крихту.
Посипати зверху і з боків. Не намагайтеся сильно розплющувати шари торта, вони просто зламаються. Коли торт буде стояти просочуватися шари самі осядуть. Час для просочення 6-8 годин, а краще прибрати в холодильник на ніч.
Прикрасити за бажанням.

close
Додати свій рецепт