Гаспачо
enjoy
07.02.2015

Суп гаспачо - блюдо іспанське, але йде у нас в Україні піде  за милу душу, особливо влітку в спеку. Я його готую на основі томатного соку, так простіше, але можна використовувати і свіжі, але тільки дуже стиглі, помідори.

Складові:
- помідори 500г
- солодкий болгарський перець 300г
- огірки свіжі 300г
- цибуля ріпчаста 150г
- оливкова олія 100 мл.
- часник 2 зубчики
- лимон або винний оцет 2 ч.л.
- сіль перець
- лід

Приготування
Насамперед з помідор знімаємо шкірку, а для цього обдаємо їх окропом, а слідом обливаємо холодною  водою. Якщо в них насіння велике - видаляємо. Огірки очищаємо від шкірки, великі насіння теж вирізаємо, у перцю вирізати середину. Ріжемо все дрібно. Цибулю і часник теж ріжемо. У блендері подрібнюємо підготовлені овочі, додаємо в них сік половинки лимона або винний оцет. Вливаємо оливкову олію, солимо, перчимо. Ще раз збиваємо блендером. Якщо ви збираєтеся подавати на стіл його відразу ж, то покладіть декілька кубиків льоду, а якщо готуєте заздалегідь - охолодіть в холодильнику.

close
Додати свій рецепт