Гаспаччо
Катя
11.10.2015

Складові:
- 4-5 помідорів
- 1 огірок
- шматочок білого хліба
- 1 болгарський перець
- 1 зубчик часнику
- маленька цибулина
- сіль, оцет, перець, олія

Приготування
Основа зупи - помідори. Для двох порцій достатньо буде 4-5 штук. Їх треба занурити на декілька хвилин в кип'яток та зняти з них шкірку (щоб полегшити собі роботу, можна надрізати шкірку помідорчиків навхрест перед тим, як покласти їх в кип'яток). 
Зі шматочка вчорашнього білого хліба знімаємо скоринку та заливаємо кип'яченою водою.
Чистимо 1 огірок, 1 болгарський перець, 1/2-1 зубчик часнику, маленьку цибулинку. 
Потім в чашу для подрібнення складаємо:
- почищені помідори;
- 1/2 огірка;
- 1/2 болгарського перцю;
- відтиснутий шматочок хліба;
- цибулю, часник.
Збиваємо до однорідної маси, додаємо за смаком сіль, перець, олію, оцет (не даю - краще замінити лимонним соком) і ставимо в холодильник охолоджуватися мінімум на 30хв. Для любителів гострих відчуттів капнути пару капель соусу "Табаско".
За цей час можна приготувати з 2-3 скибок батону сухарики та порізати на шматочки огірок та перець, що залишилися.
Подаємо на стіл холодним, посипавши зверху сухариками та покришеними овочами.
Дуже незвичний і приємний смак.
Гаспаччо - це спасіння в спекотну пору - насичує, охолоджує і додає хороший заряд вітамінів.



Джерело: Основа зупи - помідори. Для двох порцій достатньо буде 4-5 штук. Їх треба занурити на декілька хвилин в кип'яток та знят
close
Додати свій рецепт