Гарбуз маринований
enjoy
14.02.2015

Складові:
- гарбуз 700г
- гвоздика 6 штук
- перець чорний горошком 5 штук
- лавровий лист 3 штуки
- свіжий чебрець 3 гілочки

розсол (на 1 л води):
- сіль 50г
- оцет яблучний 6%-ий 60 мл.
- цукор 60г

Приготування
Стиглий гарбуз промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо з нього насіння і зрізаємо шкірку. Нарізаємо м'якоть гарбуза кубиками, бланшируємо 1-2 хвилини в киплячій воді і охолоджуємо в проточній. Кладемо в літрову банку спеції і охолоджені шматочки гарбуза. Розчиняємо в 1 л води сіль, цукор, доводимо до кипіння. Додаємо в розсіл оцет. Заливаємо гарбуз киплячим розсолом, стерилізуємо 15 хвилин і закатуємо.

close
Додати свій рецепт