Фарширована цвітна капуста

Складові:
- цвітна капуста 1 невелика головка
- куряча грудка 1 шт
- сметана 100 мл
- петрушка 2 ст. ложки дрібно посіченої
- зелена цибуля 1 ст. ложка порізаної
- твердий сир тертий 2 ст. ложки 
- сіль, перець до смаку

для соусу:
- вершкове масло 1 ст. ложка
- борошно 1 ст. ложка
- молоко 1 стакан
- твердий сир тертий 4 ст. ложки 
- сіль, перець, мускатний горіх до смаку

Приготування
Цвітну капусту покласти в каструлю з підсоленою водою і проварити на невеликому вогні 5-7 хвилин, викласти, вистудити. Помити курячу грудку, просушити і змолоти на м'ясорубці, додати сметану, тертий сир і спеції до смаку. Добре вимішати. Розігріти духовку до 180 градусів. Покласти цвітну капусту в глибоку миску по розміру капусти. Гострим ножем вирізати серединку. Заповнити фаршем між суцвіттями і серединку. Перекласти капусту в змащену жиром форму і запікати 30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення запікання приготувати соус: розтопити вершкове масло, всипати муку і перемішати. Влити молоко і розмішувати щоб не було комочків. Вкінці додати сіль, перець і 3 столові ложки тертого сиру, добре вимішати і варити соус 2-3 хвилини до загустіння. Витягнути цвітну капусту з духовки, залити соусом, посипати тертим сиром, що залишився і поставити назад в духовку запікатися 20-25 хвилин.

close
Додати свій рецепт