Домашній йогурт
enjoy
17.02.2015

Складові:
- молоко 1 л.
- закваска сімбілакт 1 пляшка
- варення, фрукти, родзинки або шоколад за бажанням в якості добавок

Приготування
Перш за все необхідно підготувати баночки для йогуртів. Для цього в кожну баночку наливаємо трохи води і ставимо їх у мікрохвильову піч. Включаємо піч у звичайний режим нагріву і чекаємо поки закипить вода. Після виймаємо формочки для йогуртів з печі, виливаємо воду і залишаємо їх висихати. В кухлик наливаємо 1 літр молока і ставимо на вогонь. Нагріваємо молоко до температури приблизно до 38 градусів.

Слідкуйте за тим щоб температура не в якому випадку не перевищувала 43 градусів, інакше всі корисні бактерії загинуть. Тепер розкриваємо флакончик із закваскою і наливаємо в нього тепле молоко. Після виливаємо вміст флакона в кухлик з теплим молоком. Далі слід все ретельно перемішати.

Саме час розподілити вміст ковшика між баночками для приготування йогурту. Після закриваємо баночки кришками і поміщаємо в піддон йогуртниці. Поставте баночки в йогуртницю. Наприкінці слід закрити кришку йогуртниці і виставити на таймері час приготування.

Ми готували йогурт протягом 8 годин і в результаті вийшов продукт максимально схожий на куплений в магазині, можливо, з легкою кислинкою. Якщо Ви бажаєте отримати більш м'який смак, необхідно тримати закваску в йогуртниці трохи менше. Врахуйте, що орієнтовний час приготування від 6 до 8 годин, але не більше і не менше. Після того як йогурт приготується в нього за бажанням можна додати варення, фрукти і шоколад.

close
Додати свій рецепт