Цукерки "Зимові вишеньки"
enjoy
08.11.2014

Складові:
- пудра цукрова - 750 г
- желатин (швидкорозчинний) - 3,5 ч. л.
- кислота лимонна (1 ч.л. в тісто і 0,25 в сік) - 1, 25 ч. л.
- вода (для желатину) - 1 стак.
- сік (калини і буряка)
- цукор-пісок (для обвалювання)

Приготування
Почнемо з підготовчих робіт - готуємо фарби. Для початку треба обірвати калину з гілочок. Потім ягідки добре промиваємо і протираємо через сито-друшляк.
Далі готуємо буряковий сік - просто тиснемо його через соковижималку.
В обидва соку додаємо лимонну кислоту - трошки, на кінчику ножа.
Тепер потрібно підготувати черешки для майбутніх ягід. Для цього підійде соснова гілочка. Гарненько її промиваємо, висушуємо серветкою (тільки не сушіть на батареї - хвоя жовтіє), і обриваємо голочки.
Розчиняємо желатин у воді. Поки він остигає, готуємо «борошно». Обов'язково просіваємо цукрову пудру, щоб не було грудочок, додаємо чайну ложку лимонної кислоти.
Тепер увага! Вливаємо желатин в пудру дрібними порціями, ретельно перемішуючи масу! Піде приблизно півпорції від заявленої в рецепті желатинової рідини.
«Тісто» повинно вийти густим, в'язким, трохи липким. Даємо йому постояти хвилин 10, воно ще трохи загусне, пробуємо скачати кульку - якщо форму зберігає, значить готове. Якщо зам'яке та кулька опливає - додаємо трохи пудри (на цей випадок добре мати під рукою запасний пакетик пудри).
Тепер треба діяти швидко - «тісто» підсихає, його треба періодично перемішувати, тоді воно знову стає однорідним. З отриманої маси катаємо кульки величиною з велику черешню, і встромляємо в них голочки (бажано, щоб голочка проткнула кульку наскрізь). Щоб кульки каталися легше, періодично "припудрюйте" долоні меленим цукром.
Викладаємо білі вишеньки на тарілку і даємо трохи підсохнути. Повіряємо готовність так: беремо за хвостики і трохи струшуємо - якщо кульки не спадають, значить можна фарбувати.
Фарбувати теж потрібно оперативно. Для більшої зручності переливаємо «фарби» в широкі посудинки. Тепер беремо за хвостики вишеньки, вмочаємо в сік на 2-3 секунди, акуратно струшуємо краплі, і за допомогою ложечки-вилочки обвалюємо у цукрі (його, попередньо, подрібнила в блендері, але можна обвалювати і в звичайному цукрі - це на любителя).
Готові вишеньки викладаємо на тарілку або дошку в один шар і ставимо в холод підсихати.
В принципі, їх можна їсти відразу, але краще, якщо все-таки почекати.

close
Додати свій рецепт