Цукерки "Brownies"
enjoy
08.11.2014

Складові:
- гіркий шоколад - 200 г
- несолоне вершкове масло - 150 г
- какао-порошок - 1 столова ложка
- цукор - 200 г
- ванільна есенція (або 3 пакети ваніліну) - 1 чайна ложка
- яйця – 4 шт.
- борошно  - 100 г
- сіль – 0,25 чайної ложки
- подрібнені горіхів (волоські, мигдаль чи арахіс) – 0,5 стакан

Приготування
Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів і помістіть квадратну форму для випічки в центр духовки. Форму заздалегідь потрібно змастити вершковим маслом.
Тепер необхідно розплавити шоколад і масло у великій ємності (звичайна каструля або алюмінієва миска буде підійде). Помістіть ємність більшого розміру на вогонь, налийте воду і доведіть до кипіння. Поставте каструльку з шоколадом і маслом на водяну баню і, постійно помішуючи, доведіть шоколад до рідкої тягучої консистенції. Тоді заберіть з вогню. Трохи остудіть.
Додайте цукор і какао-порошок.
Потім додайте ванільну есенцію і перемішайте.
Додавайте яйця по одному і ретельно збивайте і перемішуйте шоколадну масу.
Додайте борошно, сіль і горіхи.
Отриману шоколадну суміш вилийте в підготовлену форму і випікайте близько 30 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою. Для цього опустіть кінчик зубочистки в шоколадну масу і якщо зубочистка буде злегка волога і з шматочками шоколаду - брауні готові.
Не можна перетримувати брауні в духовці - вони стануть занадто сухими.
Дістаньте форму з духовки і охолодіть. Подавайте брауні кімнатної температури або охолодженими в холодильнику.

close
Додати свій рецепт