Цибуля маринована
enjoy
14.02.2015

Складові:
- цибуля 1 кг
- сіль 50г
- цукор 70г
- оцет 6%-ний яблучний 150 мл
- чорний і духмяний перець горошком
- лавровий лист
- гірчиця в зернятках
- ялівцеві ягоди
- вода

Приготування
Спочатку стерилізуємо банки і на дно кожної кладемо перець чорний горошком – 2-3 штуки, перець духмяний -1-2 горошинки, лавровий лист, кілька зерняток гірчиці, 3-4 ягоди ялівцю. Потім беремо найдрібніші цибулини діаметром не більше 1,5 см. Сортуємо за розміром, видаляємо корінці і сухе листя, ретельно миємо. Бланшуємо від 3 до 5 хвилин (залежно від розмірів цибулинок). Далі промиваємо цибулинки під холодною проточною водою. Щільно наповнюємо банки охолодженими цибулинками, додаємо цукор, сіль і оцет. Заливаємо банки з цибулею окропом, не доливаючи 2 см. до горлечка, накриваємо кришками, стерилізуємо 5-7 хвилин і закатуємо. Охолоджуємо в перевернутому вигляді, зберігаємо в прохолодному темному місці.

close
Додати свій рецепт