Торт Метелиця
Анастасія
Анастасія
29.12.2017

Яєчні жовтки 4 шт
Цукор 200 г
Борошно 200 шт
Вершкове масло 100 г
Цукор 100 г
Молоко сгущ. з цукром 200 г
Жирна сметана 200 г
Горіхи волоські (товчених) 100 г
Сода 1/2 ч. Л.
Лимонний сік 1 ч. Л.
Мандарин 2 шт
Ягоди заморожені

Жовтки змішати з маслом і добре збити, додати цукор.
Поступово додаючи просіяне борошно продовжувати збивати. Додати соду гашене лимонним соком.
Тісто викласти в роз'ємну змащену маслом форму і розрівняти лопаткою. Поставити в розігріту до 180 градусів С на 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
Викласти з форми корж і дати охолонути. Розрізати на 2 частини.
Сметану збити зі згущеним молоком і товченими волоськими горіхами.
Викласти на блюдо нижню частину коржа і полити кремом.
Накрити зверху другою частиною коржа.
Залишками крему полити зверху і боковини. Прибрати в холодильник на ніч.
Перед подачею прикрасити часточками мандаринів і розмороженими ягодами. Просочився торт просто тане, а горіховий смак додає пікантність.

close
Додати свій рецепт