Борщ український з м'ясом та пампушками
enjoy
05.03.2015

Складові:
- 500г м'яса
- 320г картоплі
- 200г свіжої капусти
- 80г буряків
- 80г томату-пасти
- 40г жиру свинячого
- по 80 г ріпчастої цибулі та морки
- 40г петрушки (корінь)
- 20г селери (корінь)
- 8г борошна та цукру
- 20г шпику
- 2 зубки часнику
- 40г сметани
- спеції, зелень за смаком

пампушки:
- 400г борошна
- 140г води
- 20г цукру
- 15г солі
- 100г вершкового масла
- 12г дріжджів свіжих

часникова заправка:
- 40г олії
- 5 зубків часника
- 80г води

Приготування
Приготувати м'ясний бульйон. М'ясо нарізати, а рідину процідити. У киплячий бульйон покласти картоплю, нарізану кубиками, через деякий час - капусту і варити 20 хвилин. Буряк зтушити з томатом, моркву, цибулю і коріння спасерувати, додати в бульйон і варити до готовності. Борщ заправити борошняною пассеровкою, сіллю, цукром. Через 5 хвилин додати чорний перець. лавровий лист, сало, розтерте з часником та зеленню петрушки. Прокип'ятити, зняти з вогню й настоювати 15-20 хв. При подачі в тарілку покласти відварене м'ясо, сметану, зелень. Окремо подати гарячі пампушки - маленькі булочки з дріжджового тіста вагою по 25 г, политі часниковою заправою. Для заправи часник розтерти з сіллю і розвести олією та перевареною водою.

Пампушки: з борошна, цукру, розчинених в теплій воді дріжджів, вешкового масла та солі замісити тісто й сформувати невеличкі пампушки. Викласти їх на лист, почекати поки підійдуть, змастити жовтком і випекти в гарячій духовці.

close
Додати свій рецепт