Складові:
- 1 уп. цукрового печива
- 100 г вершкового масла
- банан
- 500 мл домашньої сметани
- 1 неповна склянка цукру
- 2 уп желатину (по 15 г)
- 1 неповна склянка води (для розтоплення желатину)
- жменю очищених грецьких горіхів
Приготування
Печиво трьом (кришимо / мнем) в крихту, в якій не страшні невеликі шматочки.
Вершкове масло кімнатної температури змішуємо з крихтою печива.
У тарілку викладаємо харчову плівку і ліпимо з тіста (масло з крихтою) форму тарілки (майбутня форма торта).
Зверху викладаємо шматочки бананів (можна викласти банани двома шарами, але нам більше подобаються банани одним шаром).
Сметану збиваємо з цукром міксером і змішуємо з желатином, який попередньо замочуємо і розтоплюємо в воді.
Сметанний крем з желатином виливаємо в тарілку, щоб покрити банани і краю олійною крихти.
Тарілку з тортом накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник до повного застигання.
Горіхи дрібно трьом в крихту.
Торт перевертаємо на плоску тарілку і знімаємо харчову плівку. Обсипаємо торт невеликою кількістю горіхової крихти.
банановий торт без випічки
Але подавати торт в такому вигляді не варто. Краще розрізати торт на шматочки і кожен з них обмокать в горіховій крихті. Висновок: подаємо гостям або домашнім порційно на тарілочці.
банановий торт без випічки
До тортику прекрасно підійде ароматна кава.