Баклажани зимові
enjoy
05.10.2014

Складові:
- 5 кг баклажанів
- 1 ст. рослинної олії

Для маринаду:
- 10 кг солодкого болгарського перцю
- 2-3 стручки гіркого перцю
- 1-2 головки часнику
- 1 склянка фруктового оцту
- сіль - за смаком

Приготування
Баклажани наріжте вздовж шматочками завтовшки 5 мм. Рясно посоліть, після чого дайте постояти 20-30 хвилин. Промийте холодною водою і відіжміть рукою, щоб зійшли вода і гіркота. Розпряміть шматочки, підсмажте їх на рослинній олії і складіть в миску. Тепер приготуйте маринад. Для цього солодкий перець очистіть від зерен, пропустіть через м'ясорубку, додайте стручки гіркого перцю, часник, оцет. Посоліть суміш за смаком і прокип'ятіть. Баклажани розкладіть по банках (краще 2-х або 3-х літровим). Залийте маринадом, не доходячи 1-2 см доверху. Пастеризують 10 хвилин. Закатати кришками. Банки переверніть і укутайте на 5-6 годин. Приготовані таким способом баклажани дуже добре зберігаються в коморі, шафці (банки, як правило, не «вибухають»).

close
Додати свій рецепт