Бабка макова
enjoy
11.03.2015

Складові:
- 200г вершкового масла
- 1 ст. борошна
- 1 ст. цукру
- 1 ст. сухого маку
- 4 яйця
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 1 ч.л. мигдального аромату
- 1 ч.л. розпушувача 
- олія для змащування форми

помадка: 
- 7/8 ст. цукрової пудри
- сок з половини лимона

Приготування
Масло розтопити. Відокремити білки від жовтків. Білки збити на пишну піну. Жовтки збити з цукром на пухку масу. Додати борошно, розпушувач, розтоплене масло і збити. Добавити збиті білки і збивати акуратно міксером на маленькій швидкості. Добавити мак (я перемолола сухий мак на кофемолці), аромат і перемішати. Форму змастити маслом і викласти в неї тісто. Випікати при температурі 200С 40 хвилин. Викласти бабку з форми на тарілку і приготувати помадку. Розтерти цукрову пудру з лимонним соком і полити зверху бабку.

close
Додати свій рецепт