Домашнє вершкове масло
Олена
ОленаEW
07.09.2014

Складові:
- жирні нестерилізовані вершки - 1,2 л, 
- сіль - за смаком

Приготування
Вершки кімнатної температури влийте у велику миску. Миску з вершками загорніть подвійним шаром плівки. 
У плівці зробіть надрізи так, щоб у них пролазили вінчики міксера. Збивайте вершки на невеликій швидкості, поступово збільшуючи її до максимальної. Спочатку вершки зіб’ються в пишну піну, потім піна стане щільною і, нарешті, змінить колір з білого на блідо-жовтий або білий з жовтими вкрапленнями. Ці вкраплення і є масло. Процес займає як мінімум 8-10 хвилин. 
Продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини, щоб масло сепарувалося. 
Встановіть друшляк в миску, вистеліть його тонкою полотняною серветкою або марлею в кілька шарів. Зніміть з миски плівку, вилийте її вміст в друшляк, залиште на 15 хвилин. 
Дерев’яною ложкою або силіконової лопаткою помніть вміст друшляка. Вимішуйте приблизно 5 хвилин. 
Додайте сіль за смаком і ще раз перемішайте. 
Домашнє вершкове масло можна приготувати з вашими улюбленими травами або прянощами, наприклад з естрагоном, кропом, петрушкою, кінзою, перцем, розмарином, часником, базиліком або сушеними білими грибами. Для цього, інгредієнти потрібно подрібнити в блендері і змішати з розм’якшеним вершковим маслом і сіллю.



Джерело: Вершки кімнатної температури влийте у велику миску. Миску з вершками загорніть подвійним шаром плівки.
close
Додати свій рецепт